رشته پلو و طرز تهیه پخت آن و نکات تکمیلی رشته پلو
مواد لازم رشته پلو مجلسی
برنج ایرانی :2 پیمانه
رشته پلویی قهوه ای رنگ :100 تا 150 گرم
عدس : 1 پیمانه
کره حیوانی : 50 گرم
فیله مرغ : 300 تا 500 گرم
زعفران آب شده : 3 قاشق غذاخوری
دارچین : 1 قاشق غذاخوری
پیاز سرخ شده : 3 قاشق غذاخوری
کشمش پلویی و خرما : نصف پیمانه
نمک ، فلفل و روغن : به میزان لازم
طرز تهیه رشته پلو مجلسی :
قبل از هر کاری برنج را بشویید و برای چند ساعت در آب و نمک خیس دهید.
عدس را هم چند ساعت خیس کنید و بعد بپزید.در حین خیس دادن عدس چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ عدس گرفته شود.
کشمش را هم خیس میدهیم . هسته خرما را هم جدا میکنیم . پیاز را هم سرخ میکنیم و فیله مرغ را هم به صورت نواری خرد میکنیم و بعد آن را با نمک ، فلفل و زردچوبه مزه دار میکنیم . سپس مرغ ها را داخل کره یا روغن تفت میدهیم تا سرخ شود. بعد پیاز ،کشمش و خرما را داخلش مقداری تفت دهید.همه مواد رشته پلو را که آماده کردیم .
برنج را آبکش میکنیم و در حین آبکش شدن برنج زمانی که نیم پز است رشته پلویی و عدس را هم داخل آب برنج میریزیم تا با هم مخلوط شوند و پخته شوند و بعد آبکش میکنیم . در قابلمه مورد نظری که میخواهیم برنج را دم کنیم مقداری روغن ریخته و ته آن را با سیب زمینی یا هر ته دیگی که دوست داشتید بچینید. و بعد برنج ها را با کف گیر داخل قابلمه میریزیم و بین برنج ها دارچین میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا دم بکشد. وقتی برنج دم کشید مقداری از برنج را زعفرانی کنید و در ظرف مورد نظر بریزید و با مرغ ، کشمش و خرما روی برنج یا لابه لای آن بچینید.
عدس استفاده شده در غذا سرشار از پروتئین است و منبع پروتئینی ارزان قیمتی محسوب می شود. همچنین حاوی اسیدهای آمینه ای مانند ایزولئوسین و لیزین است. عدس ریزمغذی هایی مانند انواع ویتامین ها و مواد معدنی نیز دارد.
کشمش هم سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین های گروه b است از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.
نکات تکمیلی در مورد رشته پلو
رشته پلو جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
رشته پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
منبع: آشپزی با طعم خوب
[ بازدید : 171 ] [ امتیاز : 2 ] [ نظر شما : ]