طرز تهیه غذای جنوبی “قلیه ماهی”

دوشنبه 16 فروردين 1400
9:53
طاها محمدی

مواد لازم برای درست کردن قلیه ماهی :

ماهی: 2 کیلوگرم(از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)

پیاز متوسط :3 تا 4 عدد

گشنیز : 1 کیلوگرم

شنبلیله: 250 گرمت

مبر هندی : 200 گرم

زردچوبه : 2 قاشق مرباخوری

فلفل قرمز کوبیده شده :به مقدار کم(به نسبتی که میل داریم غذا تند باشد)

سیر: 1 بوته روغن :200 گرم

قلیه ماهی

طرزتهیه قلیه ماهی :

سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش می ریزیم تا آب آن برود؛بعد آنرا ریز خرد می کنیم. پیاز را خرد کرده با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. سیر را می کوبیم و در پیاز می ریزیم.
سبزی را نیز به آن اضافه کرده، می گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود. ماهی را تکه کرده با 1 استکان آب و کمی نمک می گذاریم در حرارت ملایم بپزد.

پوست آن را می گیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی می ریزیم.

تمبر هندی را در 2/1 لیوان آب جوش خیس می کنیم و در پارچه نازکی ریخته،شیره آن را می گیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه می کنیم؛زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط می نماییم.

تمام مواد را همراه با یکدیگر،کمی سرخ می کنیم؛2 تا 3 لیوان آب در آن می ریزیم و در حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد.

در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه می کنیم.

نکات کلیدی در طبخ قلیه ماهی:

  1. بخاطر نمک زیاد تمرهندی ، ابتدا باید قلیه ماهی را بچشید تا غذا شور نشود.و اگر احتیاج به نمک داشت به آن مقداری نمک اضافه کنید.
  2. شنبلیله زیاد باعث تلخ شدن غذا خواهد شد بخاطر همین مقدار شنبلیله و گشنیز را حتما رعایت کنید.
  3. اگر مقدار ترشی غذا کم بود میتوانید مقدار دیگری از تمر هندی را به همان شکل قبل که گفته شد آماده کنید و به خورشت اضافه کنید.
  4. اصولا قلیه ماهی را کمی تند تهیه میکنند ،اما اگر شما طعم تند را دوست ندارید، میتوانید از مقدار خیلی کمی فلفل قرمز استفاده کنید.
  5. برای بوی بد ماهی و طبع سرد آن حتما از سیر استفاده کنید.
  6. برای قلیه میتوان از هر ماهی گوشتی که دوست دارید استفاده کنید ولی بهترین گزینه برای قلیه سنگ سر و هامور و زمین کن و شیر است.همچنین ماهی سالمون و قزالا هم داری گوشت منسجمی هستد.
  7. برشهای ماهی را ضخیم بزنید تا توی قلیه له نشود.
  8. کیفیت تمر هندی بسیار مهم است و رنگ سیاه و سفت آن بهتر از تمر هندی قهوه ای و نرم است.
  9. هنگام جا افتادن خورشت درب دیگ را هرگز نبندید چون سر دیگ عرق می کند و خورشت می برد.
  10. برای اینکه گوشت ماهی له نشود زیاد آن را هم نزنید.همچنین هنگام کشیدن قلیه به آرامی گوشت ماهی را به ظرف انتقال دهید تا بافت آن باز نشود.
  11. همچنین بخوانید:


نکات تکمیلی در مورد قلیه ماهی

قلیه ماهی جزو غذای محلی – جنوبی میباشد

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد.

قلیه ماهی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید.

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

منبع:cookcook2.parsiblog


[ بازدید : 455 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به آشپز ایرانی است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]