طرز تهیه خورشت قیمه نذری
خورشت قیمه از غذاهای قدیمی و پر طرفدار ایرانی است که میشود گفت تقریبا همه افراد این غذا را دوست دارند. این خورش لذیذ به همراه پلو سرو می شود و همچین در بعضی از مناسبت های مذهبی از آن به عنوان نذری استفاده می کنند.
مواد لازم:
گوشت گوسفند یا گوساله: ۳۰۰ گرملپه: ۱۰۰ گرم
پیاز: یک عدد
رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی: ۳ عدد
لیموعمانی: ۳ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
زعفران دمکرده به میزان لازم
گلاب: یک قاشق غذاخوری
دارچین: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
برای شروع باید لپه را تمیز کنید و از چند ساعت قبل خیس دهید و طی این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کاهش یابد.
پیاز را نگینی خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیاز طلایی شد، رب گوجهفرنگی را افزوده و خوب تفت دهید. زردچوبه را بیفزایید و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. سپس فلفل اضافه کنید. گوشت را بهصورت قیمهای و ریز خرد کرده و به مواد بیفزایید. لازم نیست گوشت را زیاد تفت دهید، همین که کمی تغییر رنگ داد کافی است. پس از آن لپه را هم به گوشت افزوده و با آن تفت دهید.
در قابلمه آب جوش بریزید تا گوشت و لپه یک ساعت بپزند. سپس لیموعمانی را اضافه کنید. پس از افزودن لیموعمانی، بگذارید خورشت یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم باشد. قبل از اضافه کردن زعفران، نمک و دارچین، لیموعمانیها را از خورشت بیرون بیاورید. حدود20 دقیقۀ دیگر بگذارید خورشت روی حرارت ملایم بماند تا خوب جا بیفتد و غلیظ شود. در آخر یک قاشق غذاخوری گلاب یا نصف قاشق چایخوری گل محمدی به خورشت اضافه کنید.خورشت قیمه را در کنار برنج سرو کنید.
اصرار خوشمزه تر کردن خورشت قیمه:
در صورت افزودن دارچین، رنگ خورشت تیره میشود. اگر دوست دارید خورشت روشن باشد، دارچین نریزید و فقط از زعفران دمکرده استفاده کنید.
اضافه کردن کمی زنجبیل تازه یا نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل، طعم تندی خوبی به خورشت قیمه میدهد.
اگر بهجای گلاب، از گل محمدی استفاده کنید، عطر و بوی خورشت فوقالعاده میشود.
اگر بهجای آب از آب گوشت استفاده کنید، خورشت لذیذتر خواهد شد.
اگر در انتهای پخت خورشت از پیازداغ فراوان استفاده کنید، طعم آن لذیذتر و بهتر میشود.
استفاده از گوشت گوسفند خورشت قیمه را خوشطعمتر میکند.
در صورت تمایل میتوانید یک یا دو عدد هل در 10دقیقۀ پایانی پخت برای عطر بهتر، به خورشت اضافه کنید.
خوزشت قیمه را با سیب زمینی خلالی سرخ شده و یا بادمجان تزیین کنید.
منبع: دلتا
[ بازدید : 202 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]